29 Σεπ 2016

Ένταση στην Καλλιθέα: Διεκόπη το Δημοτικό Συμβούλιο, υπό κατάληψη το δημαρχείο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στο δήμο Καλλιθέας λόγω της παλαιότερης υπόθεσης της μήνυσης του αντιδημάρχου Χριστόφορου Σοφιανίδη εναντίον των μελών του Σωματείου Εργαζομένων.

Χθες οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου ενόψει του χθεσινοβραδινού δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου επικράτησε ένταση ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη δημοτική Αρχή, καθώς αφενός ο κ. Σοφιανίδης αρνήθηκε να αποσύρει τη μήνυση και αφετέρου ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος απέφυγε να πάρει θέση.

Αποτέλεσμα, ήταν να υπάρξουν φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ του αντιδημάρχου και μερίδας των εργαζομένων και η συνεδρίαση να διακοπεί.

Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την κατάληψη, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η διακοπείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεχισθεί το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος Σοφιανίδης το Νοέμβριο του 2014, αντιδρώντας σε πανό που τοποθέτησαν μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων του δήμου Καλλιθέας αρχικά ζήτησε «να κατέβει το πανό γιατί χαλάει την αισθητική του Δημαρχείου» και στη συνέχεια , όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι «προχώρησε σε ένα υβρεολόγιο ‘τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα’»!!!

Μάλιστα, η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί, καθώς όταν μετά από αυτή την λεκτική επίθεση του αντιδημάρχου ο Σύλλογος εργαζομένων έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο εκείνος προχώρησε σε μήνυση εναντίον τους!