28 Σεπ 2016

Παιδικοί σταθμοί: 15.000 οι αιτήσεις των επιλαχόντων -Εντός 2 στους 3

Στις 15.000 ανέρχονται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις των γονέων που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών ως επιλαχόντες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», και τώρα διεκδικούν τα 8.000 έως 10.000 αδιάθετα voucher.

Ωστόσο, καθώς η προθεσμία έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και ακόμη δεν έχει γίνει ο τελικός επανέλεγχός τους, είναι πιθανόν λόγω κάποιων διπλοεγγραφών , ο τελικός αριθμός να είναι λίγο μικρότερος.
Δύο στα τρία παιδιά εντός
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περίπου δύο στα τρία παιδιά θα μπορέσουν να λάβουν voucher για την ένταξή τους στους παιδικούς. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί από τη Θεσσαλονίκη ότι θα δοθούν 15.000 επιπλέον voucher τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τα 246 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού για τα τηλεοπτικά κανάλια. Gεγονός το οποίο, σημαίνει, ότι στην περίπτωση αυτή όλα τα παιδιά θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς. 
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, εκτός παιδικών σταθμών έμειναν 36.769 παιδιά, ωστόσο μόλις 15.000 έκαναν αίτηση για να διεκδικήσουν voucher ως επιλαχόντες, Η εξήγηση που δίνουν οι γνωρίζοντες είναι ότι πολλοί από αυτούς ίσως έχουν βρει θέση σε ιδιωτικές δομές, ενώ άλλοι, καθώς λόγω των εισοδημάτων τους ήταν χαμηλά στην κατάταξη, θεώρησαν ότι δεν είχαν ελπίδες και γι’ αυτό δεν προχώρησαν σε νέα αίτηση.
Ανακοινώνονται τα ονόματα των (νέων) δικαιούχων
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης των voucher στους νέους δικαιούχους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα ονόματα των επιλαχόντων θα ανακοινωθούν από την ΕΕΤΑΑ έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επόμενης.