4 Απρ 2016

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και συμμετέχουμε στην πορεία ανέργων από Πάτρα σε Αθήνα, 3 – 10 Απρίλη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των ανέργων, των οικογενειών τους, της νεολαίας του λαού.
Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Η ανεργία μας αγγίζει όλους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.
Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Η ανεργία έχει τις βαθιές της ρίζες στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε. Σε συνθήκες κρίσης διογκώνεται, αλλά και σε συνθήκες ανάπτυξης επιμένει. Σήμερα με το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου να καταλήγει στα χέρια μιας χούφτας μετόχων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κοινωνία στενάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ως εδώ και μη παρέκει!
Τη στιγμή που υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος, τεχνολογική γνώση, παραγωγική δυνατότητα είναι αδιανόητο πάνω από το 1/4 του πληθυσμού να καταδικάζεται στην ανεργία. Απαιτείται γενικός ξεσηκωμός. Με τα λόγια του Μπ. Μπρεχτ στο μυαλό και την καρδιά…
«…Όταν για να βρεις δεν υπάρχει καμιά δουλειά/ Πρέπει να αντισταθείς!/ Πρέπει ολάκερο το κράτος/ Τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις/ Μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης/ και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα ΄χει/ Όταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν/ Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!/ Πρέπει έτσι να φροντίσετε/ Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί/ Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ΄στε/ Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς»…
Όλοι στον Αγώνα, είναι Δίκαιος, Μπορούμε να Νικήσουμε!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων