1 Μαρ 2016

Αντεπίθεση Δημάρχου Αιγάλεω: Κατηγορεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι τον έχει στοχοποιήσει κατηγορώντας τον με ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες

Συνέχεια στην κόντρα του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ δίνει ο δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΕ Δημήτρης Μπίρμπας, κατηγορώντας την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ τους επιτίθεται επανειλημμένως «με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες».

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος Αιγάλεω δεν εφαρμόζει το νέο ωράριο του Παιδαγωγικού προσωπικού στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

«Πληροφορούμε ότι ο Δήμαρχος Αιγάλεω την προηγούμενη της ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημέρωσε σχετικά με το νέο ωράριο και δήλωσε ότι θα περιμένει την εγκύκλιο του Υπουργείου για τον τρόπο εφαρμογής της ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Δεσμεύτηκε δε ότι όσοι εργασθούν πέραν του νέου ωραρίου τους, θα αποζημιωθούν με υπερωρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αιγάλεω.

«Είναι απορίας άξιον γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρεται μόνο στο Δήμο Αιγάλεω, όταν ο Δήμαρχος Αιγάλεω, μειοψήφησε στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ, που διαφωνούσε με την σχετική ρύθμιση. Μας προβληματίζουν τέτοιου είδους ανακοινώσεις, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Αιγάλεω κατηγορείται με ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φόρα που η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτίθεται στον δήμαρχο Αιγάλεω. Τον περασμένο Οκτώβριο η πλειοψηφούσα συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδία τον είχε κατηγορήσει για αυταρχική μετάλλαξη, ενώ στη συνέχεια ο κ. Μπίρμπας τιμώρησε πειθαρχικά συνδικαλιστή με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις και… ξύλο.

http://www.aftodioikisi.gr/, 29/2/2016