28 Φεβ 2016

«Mikel»: Καταχρηστική και εκδικητική απόλυση της αντιπροέδρου του Σωματείου εργαζομένων στη Δράμα

Για ακόμη μια φορά, η επιχείρηση καφεστίασης ΜΙΚΕΛ δείχνει το αυταρχικό πρόσωπό της, απολύοντας αυτή τη φορά την αντιπρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στη Δράμα, για τη συνδικαλιστική της δράση.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η συνδικαλιστική ιδιότητα της εργαζομένης, η εργοδοσία προσπάθησε να της κάνει τον βίο αβίωτο, με σκοπό να την αναγκάσει σε παραίτηση. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η επιχείρηση «επιδόθηκε σε συκοφάντησή της απέναντι στους συναδέλφους της, σε απειλές και προσβολές προς την ίδια, ενώ δε δίστασε να την απομονώσει στον χώρο της αποθήκης του καταστήματος ως τιμωρία (!). Όταν διαπίστωσε πως η συναδέλφισσα δεν υποκύπτει, αποφάσισε να την απολύσει».

«Στόχος ήταν», υπογραμμίζει, «η συνδικαλιστική της δράση, η προσπάθεια της να οργανώσει τους συναδέλφους της ώστε να μη δεχτούν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που ζητούσε επιτακτικά η εργοδοσία, να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους».
Στόχος ήταν και το ίδιο το Σωματείο, «που με σταθερό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων, δεν άφησε αναπάντητο κανέναν εκβιασμό της εργοδοσίας, καμιά προσπάθεια της να περάσει τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, να μην καταβάλει δεδουλευμένα και υπερωρίες». Γι’ αυτό και η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εμποδίσει το Σωματείο να έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους, επειδή θέλει να αποτρέψει την οργάνωση τους και την αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, γιατί τους θέλει με σκυμμένο το κεφάλι για να φέρνει σε πέρας τις μεθοδεύσεις της.
Οι εργαζόμενοι καλούν τα σωματεία, όλους και όλες, να καταδικάσουν την απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφισσας και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους», να οργανωθούν «για να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία, να παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά για δουλειά και ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας».