28 Φεβ 2016

ΚΕΔΕ και ΙΤΑ παρουσιάζουν οδηγό επιχειρησιακού σχεδιασμού των δήμων για τη διαχείριση κρίσεων

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ακολουθώντας τις παγκόσμιες , ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές, που στόχο έχουν

• αφενός την μείωση των επιπτώσεων που έχουν στις τοπικές κοινωνίες, αφενός οι καταστροφές που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα ή από τεχνολογικούς κινδύνους
• αφετέρου ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες όπως η κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών και η τρομοκρατία
ετοίμασε σε συνεργασία με το Επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Οδηγό Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε επίπεδο Δήμων – Στρατηγικές Δράσεις της ΚΕΔΕ σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Ο Οδηγός αυτός καθώς και η νέα φιλοσοφία της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων, θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, σε εκδήλωση που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (αίθουσα Αργυριάδη, Πανεπιστημίου 30).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Γ. Πατούλης, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α., καθηγητής Μ. Δημόπουλος, καθώς και οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σ. Χιονίδης και Διρφύων- Μεσσαπίων κ. Γ. Ψαθάς, Πρόεδροι των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ αντίστοιχα..

Ο Οδηγός εκπονήθηκε από την Επιστημονική Ομάδα του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Η εισήγηση θα γίνει από τον Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν Φορείς του Κράτους και Εθελοντικές Ομάδες της χώρας μας για τη συμβολή και προσφορά τους σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας