3 Φεβ 2016

Μηνυτήρια αναφορά του Υπουργείου Εσωτερικών κατά Δημάρχων

Υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Ευάγγελος Καπετάνιος, κατά των Δημάρχων Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου - Βόνιτσας Γεωργίου - Θεόδωρου Αποστολάκη, γιατί αρνήθηκαν να αποδεχθούν αστικά στερεά απόβλητα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για διάστημα τριών μηνών, έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα, ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τού Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελος Καπετάνιος, κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, στρεφομένη κατά των Δημάρχων Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου και Ακτίου - Βόνιτσας, Γεωργίου - Θεόδωρου Αποστολάκη, καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων - Φο.Δ.Σ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπα και Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαμπίρη.

Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, δεν αποδέχονται, όπως εντέλλονται με τις άνω, σχετικές αποφάσεις του, αστικά στερεά απόβλητα, των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων, στους άνω Χ.Υ.Τ.Α. διαχείρισής τους, όπως ο Γενικός Γραμματέας τους είχε καλέσει να πράξουν, με επιστολή του και για χρονικό διάστημα, μόνον τριών μηνών, δηλαδή έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. τού Δήμου Αμαλιάδας.

Ο Γενικός, εξερχόμενος του μεγάρου του Αρείου Πάγου, έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του».

http://www.poli-politiki.gr/, 2/2/2016