16 Δεκ 2015

Σωματείο Εργαζομένων Forthnet - Netmed: Στάση εργασίας Πέμπτη 17 Δεκέμβρη


Στάση εργασίας Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 14.00 – 19.00
Γενική Συνέλευση στις 17.15 στο Δημαρχείο του Ταύρου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πώς θα ήταν η καθημερινότητα στη δουλειά χωρίς το Σωματείο;;;
Ποιος θα είχε ζητήσει έλεγχο ασφαλείας για τα κτίρια; Ποιος θα είχε πιέσει για να μπουν πούλμαν σε όλες τις βάρδιες; Ποια θα ήταν η συμπεριφορά των teamleaders στους εργαζόμενους; Θα είχαν μείνει στην εργασία τους συνάδελφοι με τα παλιά μισθολόγια; Πόσο θα ήταν το διάλειμμα; Θα μας έδιναν την άδεια μέσα στο χρόνο ή θα τρώγαμε «άκυρα» και θα μαζεύονταν 40-50 μέρες για τον άλλο χρόνο; Στην τελική ποιον θα έτρεμε η εργοδοσία σε κάθε αντεργατικό σχέδιο που ετοίμαζε; Όχι τον καθένα μας μόνο του. Την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας φοβούνται.

Το πιο ισχυρό όπλο κάθε εργοδοσίας είναι ο φόβος που σπέρνει στους εργαζόμενους της. Αυτό επιχειρεί να κάνει η Forthnet με τις απολύσεις και την αγωγή κατά του Σωματείου. Απ’ την άλλη το πιο ισχυρό όπλο των εργαζόμενων είναι η αλληλεγγύη που δείχνει ο ένας στον άλλο κι η ενότητά μας. Ο φόβος του καθενός μας ξεπερνιέται όταν είμαστε ενωμένοι.
Η εργoδοσία της Forthnet παραβιάζει το νόμο 1264/1982  που κατοχυρώνει συνδικαλιστικά δικαιώματα. Xτυπάει το Σωματείο γιατί δεν μπορεί να το έχει του χεριού της, για να μην βρει οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια που έχει ετοιμάσει και είναι σε εξέλιξη. Τους βολεύει να πάμε ένας-ένας στα δύσκολα, όπως έχουν συνηθίσει στα meeting rooms. Θέλουν να περάσουν το φόβο ότι «αφού σου χτυπάω το Σωματείο, θα πατήσω κάτω τον καθένα και δε θα βγάλει λέξη». Τα παράδειγματα του Νοέμβρη του 2012 και του Φλεβάρη του 2014 τα θυμάται πολύ καλά. Όταν η αγανάκτηση συναντά την οργανωμένη πάλη μας τρέμουν! Γι’ αυτό επέλεξαν συνειδητά να χτυπήσουν όλους τους εργαζόμενους, ξεκινώντας από τους πρωτοπόρους. Γι’ αυτό απαιτούν παράνομα να έχουν λόγο στο ποιος θα γίνεται μέλος του Σωματείου.

Την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη παίρνουμε θέση πλάι στους απολυμένους Συναδέλφους μας

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 2μμ-7μμ
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το κτήριο του Ταύρου στις 4μμ
Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα στη Γενική Συνέλευση στις 17.15 στο Δημαρχείο Ταύρου
Συνάδελφοι – σσες
Από  την εργοδοσία του Ομίλου Forthnet – Nova φαίνεται να ξεκινάει μια συντονισμένη εργοδοτική προσπάθεια χτυπήματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η εργοδοσία του ομίλου απέλυσε 2 μέλη του ΔΣ και ένα μέλος της εξελεγκτικής  επιτροπής. Επιπλέον προσπαθεί να παρέμβει στις διαδικασίες του Σωματείου και να απαγορεύσει το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους, με στόχο τη δημιουργία εργαζομένων 2 ταχυτήτων ώστε να μειώσουν σε όλους τα εργασιακά δικαιώματα ακόμα πιο εύκολα.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της Forthnet, παίρνοντας μια σειρά από μέτρα. Απολύει εργαζόμενους, κάνει συντονισμένα κυρήγματα ενάντια στη δράση του σωματείου σε κάθε συνάντηση που έχει με τους εργαζομένους και εδώ και μια εβδομάδα έχει καταθέσει αγωγή προς το σωματείο γιατί εγγράφει ως μέλη επινοικιαζόμενους εργαζόμενους.
Το σωματείο της Forthnet είναι το πρώτο επιχειρησιακό σωματείο του κλάδου που έδωσε τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από τη σύμβαση εργασίας του και ανεξάρτητα με τη σχέση εργασίας που έχει με την εταιρεία να μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες του Σωματείου. Διαμορφώσαμε τέτοιο πλαίσιο διεκδικήσεων που ένωσε στην πράξη τον αγώνα όλων των εργαζομένων. Αυτό είναι που φοβάται η εργοδοσία σε κάθε χώρο δουλειάς και σε όλο τον κλάδο. Την μαζική αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων μακριά από τις λογικές του διαχωρισμού που καλλιεργεί με όλους τους τρόπους: παλιός – νέος, συμβασιούχος – αορίστου, επινοικιαζόμενος ή μη.
Η επίθεση αυτή δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της Forthnet αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι επίθεση που, καθόλου τυχαία, γίνεται τη στιγμή που  εργοδότες – κυβέρνηση – «κουαρτέτο» ετοιμάζουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Η Forthnet είναι η αρχή, παίζει τον ρόλο του «λαγού». Τέτοιες επιθέσεις θα γίνουν και στα άλλα σωματεία του κλάδου. Όπως συντονίζονται για να μας επιτεθούν έτσι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας.

Το Δ.Σ. της Forthnet καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλου του κλάδου την Πέμπτη 17/12 στις 16:00 στο κτίριο της Forthnet στον Ταύρο, Σμύρνης 80. Την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει στάση εργασίας 14.00 - 19.00 για τον όμιλο.
Σας καλούμε να συμπορευτούμε σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει !

Ενωμένοι οι δυνατότητές μας είναι αμέτρητες!