14 Δεκ 2015

Καταγγελία Αναπλ. Υπ. Οικονομικών για περιφρόνηση της ΑΔΕΔΥ και των Δημοσίων Υπαλλήλων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά υπό το βάρος των μέτρων του 3ου Μνημονίου που ήδη εφαρμόζονται και ενώ δρομολογείται για να εφαρμοσθεί από 1/1/16 ένα μισθολόγιο σκληρής λιτότητας με νέες μειώσεις και περικοπές, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, απαξιώνει να απαντήσει στο αίτημα να συναντηθεί με την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αίτημα που απευθύναμε επανειλημμένα από τις 29/9/2015 μέχρι σήμερα.

Θεωρούμε ότι η απαξιωτική συμπεριφορά του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών έναντι των εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κινήματος αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση περιφρονεί τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων της χώρας μας. Η Κυβέρνηση αντί να αφουγκράζεται τις ανάγκες της Κοινωνίας, νομοθετεί και ορίζει τις τύχες της, σε αγαστή συνεργασία με το Βερολίνο και τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτήν την απαράδεκτη κυβερνητική πρακτική και ζητά επιτακτικά, για μια ακόμα φορά, άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Γ. Χουλιαράκη, για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα οποία είναι απόρροια της γενικότερης πολιτικής που ασκείται από τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.