14 Δεκ 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ


Στις 16 του μήνα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρχίζει να μας απολύει έναν έναν. Ρίχνει στο καιάδα της ανεργίας 35.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, 40 στο δήμο μας. Την ίδια ώρα προετοιμάζει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Μας κοροϊδεύετε. Λέτε πως υπάρχει νομικό κόλλημα και δεν μπορείτε να μας κρατήσετε. Το μόνο κόλλημα που υπάρχει είναι ότι δεν θέλετε να μας κρατήσετε, γιατί εφαρμόζετε πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει απλά να ανακυκλώνει την ανεργία για να μας κρατά στην εξαθλίωση. Αλήθεια χρήματα για τους ιδιώτες εργολάβους που αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες, στις οποίες δουλεύουμε τώρα εμείς, στον ένα δήμο πίσω από τον άλλο που βρίσκετε; 
Ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 2.400 ευρώ τα 2 με 3 χρόνια ώσπου να ξαναβρεί δουλειά; Πως είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να μην έχουμε τα στοιχειώδη για να ζήσουμε, ενώ αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι μπορούμε και θέλουμε να δουλέψουμε; Πως είναι δυνατόν την ώρα που λείπουν 100 εργαζόμενοι από το δήμο μας να απολύονται και οι 40 που δουλεύουν; Πιστεύετε ότι μέσα στις γιορτές θα παρακολουθούμε στα δελτία των ειδήσεων να μιλάτε για ανθρωπιστική κρίση, αλληλεγγύη και αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας χωρίς να σκεφτόμαστε ότι μας απολύσατε; Τα πάρκα, τους δρόμους, το πράσινο που καθαρίζαμε στο δήμο μας, ποιος θα τα περιποιείτε τώρα;
Δύο συνάδερφοί μας, ένας στα Μέγαρα και ένας στη Χαλκίδα, είναι στην εντατική. Πήγαν στη δουλειά για 490 ευρώ το μήνα και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν. Αυτό το μέλλον χτίζετε για μας και τα παιδιά μας. Μας θέλετε χωρίς δικαιώματα. Θέλετε να είμαστε τσάμπα εργατικό δυναμικό για να πλουτίζουν οι μεγαλοεργοδότες από τον ιδρώτα μας. Δεν τα θέλουμε τα προγράμματα της φτώχιας που σχεδιάζετε. Θέλουμε να είμαστε εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
Δε θα σας αφήσουμε σε ησυχία. Θα μας βλέπετε κάθε μέρα, κάθε ώρα μπροστά σας. Μπήκαμε στον οργανωμένο αγώνα και είδαμε τη δύναμή μας. Αρνούμαστε να απολυθούμε σιωπηλά! Στις 15 του μήνα θα βουλιάξουμε την Αθήνα!
Όλοι μαζί, με τους μόνιμους συναδέλφους μας, θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, γιατί η δικιά μας η ζωή, η δικιά μας η μάχη είναι για μόνιμη και σταθερή εργασία!.