14 Δεκ 2015

Απεργία στον ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ-Με ποιο δικαίωμα η ΔΕΗ συνεργάζεται με εργολάβους που δεν πληρώνουν τους Εργαζομένους τους;

Γραφαμε πριν λίγο καιρό «Η διοικηση της ΔΕΗ ελέγχει τους Εργολαβους της αν πληρώνουν τους εργαζομένους;» Διαμαρτύρονται γιατί η εργοδοσία τις τελευταίες εβδομάδες δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων που είχε συμφωνηθεί με την Διοίκηση του Σωματείου.

Με επιτυχία ξεκίνησε σήμερα Σάββατο η 48ωρη απεργία στις εργολαβίες της «Τοξότης ΑΕ» (έργα ΔΕΔΔΗΕ) με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων 6 μηνών και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της Αθήνας, του Πειραιά, της Κηφισιάς, της Καλλιθέας, του Περιστερίου και της Κορίνθου.

Διαμαρτύρονται γιατί η εργοδοσία τις τελευταίες εβδομάδες δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεδουλευμένων που είχε συμφωνηθεί με την Διοίκηση του Σωματείου. Επιπλέον πέρα από την αθέτηση του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, σε συνάντηση που έγινε μέσα στην εβδομάδα, η εργοδοσία δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, για το πότε θα γίνουν τελικά οι πληρωμές.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχιστεί η απεργία την Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκέμβρη και να γίνει συγκέντρωση την Δευτέρα το πρωί στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στην Αριστείδου.

Σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Γεωροή ΑΕ» στα έργα ΔΕΔΔΗΕ, ενώ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία από την Δευτέρα 14 Δεκέμβρη.