19 Απρ 2015

Πιέσεις δανειστών για κατώτατη σύνταξη 320 ευρώ – Τι λέει ο Ρωμανιάς (βίντεο)

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις για νέες περικοπές ακόμη και στις κατώτατες συντάξεις από τους δανειστές, κάτι που επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Ταυτόχρονα, οι πιστωτές της χώρας εμφανίζονται ανυποχώρητοι και στις απαιτήσεις τους σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, αλλά και στον νέο τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, παραμένει ανυποχώρητη στις “κόκκινες γραμμές” που έχει θέσει και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες μειώσεις, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία που θα ματαιώνει τις θεσμοθετημένες περικοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, τα τεχνικά κλιμάκια κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους υπαλλήλους-εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κλιμακώνοντας τις απαιτήσεις τους, ζήτησαν τη δραστική περικοπή των κατώτατων συντάξεων που ανέρχονται σε 487 ευρώ, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβάλει οι συνταξιούχοι.

Αυτό σημαίνει πως το ύψος της κατώτατης σύνταξης δεν θα ξεπερνά τα 320 ευρώ με 15 χρόνια ασφάλισης.

Τις συγκεκριμένες υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ:


http://www.aftodioikisi.gr/, 19/4/2015