22 Νοε 2011

Έβαλαν «φέσι» και στους κλητήρες

«Φέσι» ακόμη και στους κλητήρες του Δημοσίου, που έφτασαν να αμείβονται με 670 ευρώ το μήνα, έβαλε το υπουργείο Εργασίας, αφήνοντάς τους απλήρωτους εδώ και 12 μήνες από τα έξοδα κίνησης που βάζουν πλέον από την τσέπη τους για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου (φάκελοι, αλληλογραφία κ.ά.)!
Και δεν είναι μόνο ότι δεν τους πληρώνει, αλλά όταν ρωτούν, δεν τους απαντά κανείς! Η επώνυμη καταγγελία που δημοσιεύει σήμερα ο «Α.Τ.» είναι αποκαλυπτική για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει ο κρατικός μηχανισμός, με ευθύνη των κυβερνώντων. Μας την κάνει ένας δημόσιος υπάλληλος, ο κ. Γιώργος Μινάρδος, κλητήρας στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που μένει απλήρωτος μαζί με άλλους 5 συναδέλφους του εδώ και 12 μήνες από τα έξοδα κίνησης που του οφείλει η Υπηρεσία του!
Αν και το ποσό είναι μικρό (μόλις 5.500 ευρώ για έξοδα κίνησης 12 μηνών σε υπαλλήλους), εντούτοις εκείνο που έχει κάνει τους εν λόγω υπαλλήλους να βρίσκονται σε κατάσταση οργής είναι η κοροϊδία που αντιμετωπίζουν από την ίδια τους την υπηρεσία. Κι αυτό γιατί ενώ από τον περασμένο Ιούνιο η γενική γραμματέας Αθ. Δρέττα έχει υπογράψει απόφαση για την έγκριση της πληρωμής τους, εντούτοις, μέχρι σήμερα, όπως μας είπε ο κ. Μινάρδος, δεν έχουν εισπράξει ούτε σεντ. Και δεν είναι μόνο αυτό. «Εχω κάνει ο ίδιος αναφορά στη Διεύθυνση Οικονομικού, από τις 3 Αυγούστου, και μέχρι σήμερα δεν μου έχουν απαντήσει», συμπληρώνει ο ίδιος στην καταγγελία του.
Να λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα ανάμεσα στα όσα οι κυβερνώντες λένε ότι ΘΑ κάνουν και σε όσα αποδεικνύεται τελικά ότι δεν κάνουν.

Μηνιαίος μισθός 666,41 ευρώ μετά τα «χαράτσια»

Η καταγγελία έχει και η συνέχεια, καθώς ο εν λόγω υπάλληλος λόγω της θέσης του (κλητήρας) ανήκει στους χαμηλόμισθους του Δημοσίου και μετά τις περικοπές που επιβλήθηκαν ο καθαρός μισθός του από τα 929,31 ευρώ (καθαρά) που έπαιρνε πέρσι, σήμερα έφτασε στα 666,41 ευρώ το μήνα, μετά τα άγρια χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές που επέβαλε η κυβέρνηση σε όλους τους φορολογούμενους πολίτες.
Το δυστύχημα είναι ότι ο εν λόγω υπάλληλος (με σύζυγο που δεν εργάζεται κι ένα παιδί 5 ετών) έφτασε να ζητάει οικονομική βοήθεια από συναδέλφους για να… βγάλει το μήνα.
Τέτοιες ιστορίες εκτυλίσσονται στα γραφεία των υπουργείων σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και όσοι από τους χαμηλά αμειβόμενους δουλεύουν το κάνουν πλέον από φιλότιμο. Που κι αυτό αρχίζει να εξαντλείται.

του Κώστα Κατίκου, από την εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος", 22/11/2011